اثر فشار روانی در بارداری بر مغز جنین
بخشی در مغز که ستون چنگکی اسم دارد بر اثر فشارهای روانی والده مبتلا گزند می شود. محققان در این رسیدگی نشان خفقان روانی مادر بر رشد مغزی ۲۵۱ نوزاد زودرس را بررسی کردند. طبق تحقیق جدیدی که دانشکده ی کینگز لندن سپریدن دیتا است خپگی روانی والده در دوران آبستنی میتواند بر رشد مغز کودک نشانه منفی بگذارد.
طبق تحقیق جدیدی که مجلهی روان شناسی زیست شناختی منتشر کرده است زنان بارداری که قبل از زایمان مبتلا فشار روانی زیادی باشند نوزادشان با مغزی دارای نارسایی به گیتی می آید. در ماضی این آفت را به اختلالات روان شناختی ربط می دادند.
بخشی در مغز که ستون چنگکی نام دارد مبتلا گزند می شود. این بخش مجرایی از جنس ماده ی سفید رنگ است که دستگاه کناره ای (مسئول حافظه ی طویل مدت و عواطف) را به قشر حدقه ای پیشانی (بخشی پیوسته با تصمیم گیری ها در مغز) وصل می کند.
میزان اختناق روانی مادران را با روش پرسش نامه ای اندازه گیری کردند که در آن درباره همگی گونه ها فشار روانی از خانه تکانی و کمپانی در آزمون گرفته تا اجل گرد از بستگان و طلاق دریافت و اثرشان بر آن ها پرسیدند.
سپس بر اساس شمار عامل های ایجاد خپگی روانی و شدت تأثیر آن ها، به کمپانی کنندگان در این بررسی نمره ی «شدت خفگی روانی» دادند. محققان بر اساس یافته های این پژوهش نتیجه گیری کردند که برای حمایت از رفاه روانی زنان باردار کار بیشتری لازم است.
آلکساندرا لاتارسکو، محقق دوره ی دکترای دانشکده ی کینگز لندن و پژوهش گر بزرگتر این پژوهش می گوید: متوجه شدیم زنانی که طی دوران بارداری و در دورهی قبل از وضع حمل دچار خفقان روانی بیشتری باشند مادهی سفید تو مغز نوزادشان دستخوش تغییر می شود.
لاتارسکو افزود پزشکان عمومی اغلب از زنان حامله می پرسند که دچار افسردگی یا پریشانی هستند یا نه، ولی به ندرت در باره میزان خپگی روانی کلی که بر آن ها وارد می شود سؤالی مطرح می کنند.
این پژوهشگر در پیوسته گفت: «در غالب موارد تشخیص خفقان روانی چنان که باید در دوران بارداری سپریدن نمی گیرد و سعی داریم که این نکته را پررنگ نماییم که بهداشت روانی والده در دوران بارداری بر رشد مغز نوزاد و در نتیجه زندگی آینده ی آن ها پرتو میگذارد.»
«کسی از این نسوان نمی پرسد دچار اختناق روانی هستند یا نه و پس هیچ نوع حمایتی دریافت نمی کنند. بخش مراقبت های پیش از تولد باید آگاه باشد که توجه به فشار روانی مادران مهم است و باید برای حمایت از مادران دچار خفگی روانی سازوکاری داشته باشیم.»
منبع : marchofdimes