دلیل و درمان سوزش گلو در بارداری
مهمترین علت سوزش گلو در بارداری ترش کردن معده یا همان رفلاکس در دوران بارداری است. حساسیت به یکتا و غبار یا حساسیت به گل نیز میتواند منجر به سوزش حلق در بارداری شود.
همان طور که میدانید حساس ترین دوره برای یک زن، دوران بارداری است چرا که بیچارگی به مراقبتهای اخص دارد. یکتا از بیماریهایی که بعضی از خانمهای حامله به آن دچار میشوند سوزش حلق است. در پیوسته مقاله منظور داریم بدانیم انگیزه سوزش حلق در بارداری چیست و درمانهای خانگی برای آن کدامند. با ما همراه شوید.
علت سوزش حلق در بارداری چیست؟
گاهی برخی از خانمهای آبستن حین دوران بارداری خویش متوجه علائم سوزش شدیدی در حلق میشوند. در این حالت لازم است که به طبیب متخصص مراجعه کنند الی علائمشان به طور کامل رسیدگی شود. شدنی است حالات سوزش حلق در خانم باردار به دلایل زیر رویداد بیفتد:
- ترش کردن معده یا همان رفلاکس در دوران بارداری
- دگرگونی ها استروژن یا پروژسترون در تن بانو باردار
- سینوزیت
- حساسیت به احد و غبار یا حساسیت به گل
- وجود آلایندهها و مواد شیمیایی که باعث درد و سوزش در گلو میشوند
توصیههای لازم برای بازداری از سوزش گلو در بارداری
- استفاده از وعدههای غذایی تندرست و ناچیز حجم
- تعداد دفعات استفاده از خوراک را افزایش دهید. به جای سه وعده خوردن غذا از پنج وعده غذای سودمند و با مقدار مختصر استفاده کنید.
- بلافاصله بعد از خوردن خوراک دراز نکشید. حدود ۳۰ الی ۴۵ دقیقه پس از صرف غذا بنشینید سپس دراز بکشید.
- اثناء خواب از بالشتی بهرهگیری کنید که سرتان را کمی بالاتر بیاورد.
- از خوردن غذاهای تند، سس و نوشیدنیهای گازدار که باعث تشدید علائم سوزش حلق میشوند پرهیز کنید.
- اثناء سوزش حلق برای بازداری از تشدید مرض تند به طبیب متخصص مراجعه کنید.
خوردن چه داروهایی برای سوزش گلو در بارداری مجاز است؟
اگر سوزش گلو مربوط به رفلاکس معده باشد، میتوان از داروهای آنتیاسید که بیشتر به شکل شربت هستند و برای بارداری ضرر ندارند بهرهگیری کرد. اگر نوع دارویی که طبیب متخصص برای مادر آبستن تجویز کند مایه بروز عوارضی در بیمار شود لازم است که مجددا به طبیب مراجعه کرده الی گونه دارو تغییر کند. خوردن قرص استامینوفن ساده، کپسول آموکسی سیلین، کپسول آمپی سیلین در صورت مشورت با طبیب کارآزموده میتواند لغایت حدودی سوزش گلو را در مادران آبستن مختصر کند.
آیا نیازی به خوردن دارو هست؟
بارداری دوران حساسی است که خانمهای باردار باید به کارگیری هر گونه دارو را بر پایه دستور و با مشورت پزشک اتمام دهند. مصرف دارو در سه ماهه اول معمولا خطرناک است؛ اما از دوران بعد از سه ماهگی میتوان با مشورت طبیب متخصص بارداری دکتر شیرانی از دارو با دوز ناچیز استفاده کرده و تا حدی که امکان دارد علائم سوزش حلق را برطرف کرد.
درمانهای خانگی سوزش گلو در بارداری
از مهمترین درمانهای خانگی برای رفع سوزش حلق در دوران بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. استفاده از چای لیمو و عسل
عسل برای تسکین گلو و لیمو برای از میان بردن باکتریها پسندیده است. بدین منظور با تصحیح کردن چای عسل و لیمو میتوان درد و سوزش حلق را در حین بارداری برطرف کرد.
۲. به کارگیری آب نمک
این شیوه یک بهبود خانگی مؤثر برای برطرف کردن سوزش گلو در دوران بارداری است بدین هدف اندکی نمک را با آب درهم کرده و در طول روز چند بار از آن به چهره قرقره کاربرد کنید. آب نمک یک شیوه مؤثر برای بهبود خارش و سوزش گلو است.
۳. به کارگیری میوههایی که حاوی ویتامین ث هستند
داشتن یک رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری از اهمیت خاصی برخوردار بوده و در برطرف کردن سوزش حلق کارساز خواهد بود. به کارگیری میوههایی که دارای ویتامین ث بالایی هستند همانند پرتغال، لیمو، کیوی و…، هم از بروز سوزش گلو ممانعت میکند و هم به تأمین ویتامینهای بدن کمک خواهد کرد.
۴. استراحت کافی برای بهبود سوزش گلو در بارداری
استراحت در این موعد بهترین شیوه برای تسکین سوزش گلو است. در این دوران اهمیت زیادی به خودتان بدهید و استراحت کنید. استراحت علائم سوزش گلو را تا حدودی به تعویق میاندازد.