تاثیر نوشیدن الکل توسط پدر بر روی جنین
ممکن است انگاشت کنید برای به دنیا آمدن یک نوزاد بی عیب و نقص، تندرست بودن والده و وانگهی بهبود و بالارفتن سطح مراقبت های بارداری میتواند کافی باشد. بله این انگار لغایت حتماً زیادی صحیح است. نقش سلامتی والده و همچنین رعایت نکات مراقبتی در طول بارداری توسط او، می تواند برای داشتن یک دوره بارداری تندرست غیر قابل انکار باشد. اما آیا برای داشتن فرزندی تندرست و بدون مشکلاتی مثل سندروم جنین الکی ، تنها سلامتی والده شرط است؟
مادران حامله نباید الکل مصرف کنند
ما بارها در ارتباط با عدم مصرف الکل توسط والده گفتگو کرده ایم، و معتقدیم که مصرف حتی جزئی ترین مقادیر این ماده مضر میتواند تاثیرات منفی بر روی جنین داشته باشد. برای مثال مشکلات نقص مادرزادی لوله عصبی یکتا از شایعترین عوارض مصرف الکل در این دوره است. از این بگذریم که مصرف الکل به راحتی میتواند مایه بروز سندروم جنین الکی شود.
مادرانی که برآنند آبستن شوند باید پیش از اقدام به تقرب به قصد حاملگی حتما سوء مصرف الکل را ترک کرده باشند و در مراحل پایانی ترک این ماده اقدام به بچه دار شدن کنند. الی به نوعی سلامتی جنین را حفظ کنند.
نتایج تحقیقات در ارتباط با پدران الکلی
اما تحقیقات چیزی دیگری را پرتو میدهد. بعضی از مطالعات بازپسین پرتو میدهد حتی اگر مادر، الکل مصرف نکند، این احتمال هستی دارد که پدیده ای به اسم سندروم جنین الکی شکل بگیرید.
براساس نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۶، برخی از کودکان ممکن است با هستی اینکه مادرشان حتی جرعه ای الکل ننوشیده باشند، به این سندروم مبتلا شوند. ولی واقعا این چگونه میتواند صحت داشته باشد. و چه دلیلی برای بروز این سندروم در چنین شرایطی هستی دارد؟
ارتباط باور نکردنی نوشیدن الکل بدست پدران و ابتلا به سندروم جنین الکلی
محققان اعلام کردند که انگیزه برپایی این سندروم در کودکانی که مادر الکلی ندارند، به شکیبیدن زیاد با پدر در وابستگی است. نتایج این پژوهش که در ژورنال آمریکایی Stem Cells منتشر شده است، جزئیات این سوژه را اثر می دهد که چگونه سبک حیات زندگی پدر می تواند تأثیر غیرمنتظره ای بر سلامت فرزندش داشته باشد.
ما در این مقاله به تفکیک مکشوف های کلیدی این نوشتار خواهیم پرداخت، که اندک به شرایط و مشکلات مرتبط با مصرف الکل نیستند.
نقش والد در بروز دشواری ها و نقایص مادرزادی نوزادان
مصرف الکل بدست پدر، میتواند مشکلات بسیار زیادی و ایمان نکردنی را روی سلامتی اولاد داشته باشد. برای نمونه نیاکان الکلی میتوانند مقصر مشکلات ذیل در نوزادان خویش باشند:
تولد نوزادانی با وزن مختصر در هنگام تولد
کاهش سایز و اندازه مغز
و نابسامانی در عملکرد شناختی
علاوه بر این مشکلات، که برآمده از مصرف الکل هستند، کودکانی که از پدرانی با سن بالا (مسن همانند پیرمردان) به جهان می آیند، شدنی است نسبت به نوزادانی که از نیاکان جوان به گیتی آمده اند، مشکلات زیادی را تجربه کنند. برای مثال این نوزادان شدنی است در معرض خطر بسیار زیادی برای ابتلا به موارد زیر باشند:
اسکیزوفرنی و برخی مرض های روانی مرتبط
اوتیسم
و افزایش نقص مادرزادی هنگام تولد
و اگر مردی در دوران پیش از بلوغ، از تغذیه ناتوان و نامناسبی برخوردار باشد، ممکن است فرزندانش بعدها بیشتر در معرض خطر ابتلا به مرض های قلبی عروقی باشند.
کودکانی که پدرانشان اصولا مردانی چاق هستند، از نظر بالینی ممکن است زمانی که به گیتی می آیند با چاقی مفرط و افزایش تعداد سلول های چربی پا به دنیا بگذارند. نوزادانی که پدرانشان چاق هستند در ضمن بعدها شایستن اکثریت هستی دارد که دچار به چاقی مفرط و دیابت شوند.
و در پایان نیاکان مبتلا به استرس و تنگنا روانی، می توانند مسائل و دشواری ها رفتاری را به فرزندان خویش منتقل کنند.
بنابراین متوجه با مرور نتایج این پژوهش متوجه میشویم که مردان نیز میتوانند مستقیم یا غیر مستقیم روی بارداری کارایی بگذارند و در بروز نقایص مادرزادی و یا مشکلات سایر برای جنین و نوزاد تاثیراتی بگذارند. برای نمونه کوچکترین یافته پرتو میدهد که اجداد الکی میتوانند مایه بروز سندروم جنینی شوند.
منبع : webmd.com