عوارض مصرف سیگار در بارداری
استعمال سیگار در دوران بارداری سلامت والده و جنین را در معرض خطرات زیاد زیاد و فزاینده ای قرار می دهد.
حاصل تحقیقات چهره گرفته در کشور استرالیا نشانه عدل که در سنه ۲۰۱۴ در حدود ۱۱ درصد از خانم های آبستن در این دوران سیگار مصرف می کرده اند. حتی پیمان اخذ در معرض دود دست دوم یا دود محیطی سیگار نیز با اثرات منفی بر سلامت مادر و نوزاد آینده اش در این دوران همراه است.
مصرف سیگار زن حامله
بانوانی که در دوران بارداری خود سیگار مصرف می کنند در معرض خطرات عدیده ای از آنگونه حاملگی خارج از رحم سقط جنین و یا زایمان زودرس قرار دارند. علاوه بر آن احتمال به جهان آوردن نوزادانی با وزن مختصر در بانو های سیگاری نسبت به مادران غیرسیگاری به دو برابر افزایش می یابدو این در حالی است که نوزادان ناچیز وزن بیش از نوزادانی یا وزن طبیعی در معرض خطراتی همانند سندرم اجل ماگهانی کودک، ابتلا به عفونت ها، مشکلات تنفسی و در ضمن ابتلا به مشکلات سلامت متعدد در بزرگسالی قرار دارند.
طبق گفته های کارشناس مامایی خانم شیرانی هرچه میزان مصرف سیگار در دوران بارداری اغلب باشد خطر بروز مشکلات و عوارضی نظیر ناچیز وزنی نوزاد در اثناء تولد نیز بیشتر است. ولی با این حال به علت عدم وجود شواهد کافی نمی تاب با قاطعیت اظهار کرد که این دشواری ها با چه تعداد سیگار و یا کدامیک از سموم و مواد کیمیایی موجود در تنباکو بستگی دارند. به همین علت ترک کامل سیگار در نخستین فرصت بهترین پیشه برای حفظ سلامت والده و جنین در این دوران است.
عوارض مصرف سیگار
برخی از شایع ترین عوارض مصرف سیگار در بارداری عبارتند از:
بارداری اکتوپیک یا بیرون رحمی وضعیتی که در آن تخمک لقاح مکشوف در خارح از رحم و معمولاً در لوله قالوپ مستقر می شود.
مرگ جنین در رحم مرده زایی
سقط خود به خودی جنین
بروز مشکلاتی در زوج از دسته وضعیتی موسوم به زوج سرراهی که در آن جفت به چهره زودرس از دیواره رحم متمایز شده و با پیمان اخذ در سرنوشت زیرین رحم باعث مسدود شدن کامل یا ناقص دهانه رحم می شود.
پارگی زودرس کیسه آب
زایمان زودرس
عوارض مصرف سیگار بر جنین
یک والده حامله با هر یک عدد سیگاری که در این دوران مصرف می کند. باعث بروز اختلال در پروسه اکسیژن رسانی به جنین خود شده و با این شغل او را در معرض جنجال از سموم زیانبار از جمله مواد شیمیایی سرطان زا پیمان می دهند.
بانوانی که در دوران بارداری خویش سیگار مصرف می کنند در معرض خطرات پرشمار ای از دسته حاملگی خارج از رحم، سقط جنین و یا وضع حمل زودرس قرار دارند.
برخی از مخرب ترین اثرات سیگار بر جنین عبارتند از:
کاهش اکسیژن رسانی به جنین ناشی از نیکوتیم و مونوکسید کربن موجود در دود سیگار
محدوده رشد درون رحمی
افزایش ریسک ابتلا به اجحاف های مادرزادی مشابه شکاف لب یا کام
کاهش حرکات جنین در رحم حداقل تا یک ساعت بعد از مصرف هر سیگار
اختلال در رشد و عملکرد جفت
آسیب به بافت ریه و مغز جنین
عوارض مصرف سیگار بر سلامت نوزاد
برخی از مهمترین عوارض مصرف سیگار در دوران بارداری و عوارض آن بر سلامت نوزاد عبارتند از:
افزایش خطر وضع حمل زودرس
افزایش خطر سقوط جنین و اجل نوزاد
وزن مختصر نوزاد در اثناء تولد (تقریباً بین ۱۵۰ الی ۲۰۰ گرم کمتر از وزن طبیعی)
افزایش بیش از سه برابر خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد.
مصرف سیگار در دوران شیردهی
بیش از دو سوم مادرانی که در دوران بارداری خویش اقدام به ترک سیگار می کنند. مصرف آن در دوران شیردهی مجدداً از راز می گیرند.
اگرچه کاربرد سیگار در دوران شیردهی حائز مضرات بسیاری است اما با این حال این کار بهتر از عدم شیردهی پستانی به نوزاد است. به طور کلی تصمیم به ترک سیگار بهترین و باارزش ترین اقدامی است که مادر می تواند در این دوران برای حفظ سلامت خویش و نوزادش اتمام دهد.
برخی از عوامل مصرف سیگار دردوران شیردهی عبارتند از:
انتقال سموم و مواد شیمیایی موجود در دود سیگار از راه شیر والده به نوزاد
کاهش حجم شیر مادر
تمایل کمتر به شیردهی پستانی در مادران سیگاری، شمن آنکه دوره شیردهی در این عده از مادران کوتاهتر بوده و در سنجش با مادران غیرسیگاری زودتر از معمول نوزادان خود را ازشیر می گیرند.
مصرف سیگار در بارداری و عوارض آن بر سلامت درازمدت نوزاد
مصرف سیگار در دوران بارداری با آفت های جدی بر سلامت دراز مدت نوزاد به اتفاق است.برخی از مهمترین این عوارض عبارتند از:
کاهش رشد ریه
افزایش خطر ابتلا به آسم
وزن ناچیز نوزاد در اثناء زایش که با خطر ابتلا نوزاد به بیماری های قلبی دیابت نوع دو تنگنا خون بالا در بزرگسالی در پیوستگی است.
افزایش خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی در دوران کودکی
ترک سیگار در دوران بارداری
مهمترین کار برای مادران سیگاری ساحل گذاشتن کامل سیگار در این دوران است. در واقع کمتر از نیمی از بانو های بارداری قبل از تلاش برای بارداری و یا به محض تایید بارداری خویش مبادرت به ترک سیگار می کنند. فلذا در چهره تصمیم به ترک سیگار و دربایستن به اطلاعات و پیشنهاد های اغلب می توانید به مراقبان بهداشتی خود مراجعه کرده و از کمک و حمایت آنها در این مقوله برخوردار شوید.
حتی اگر بعد از مدتی سعی به این نتیجه رسیدید که ترک سیگار برایتان سخت است. باز هم امید و دلیل خویش را از دست نداده و به سعی خویش پیوسته دهید، زیرا شواهد موجود نشانه می دهند که ترک سیگار حتی در ماه چهارم بارداری می تواند شکیبیدن عوارضی همانند وزن مختصر نوزاد در اثناء زایش و یا زایمان زودرس را تفریق دهد.